Boikot Barangan Israel

Boikot Barangan Israel

Wednesday, January 13, 2010

BOLA LAGI!!


ini bukan komik baru aku,POYO jer nih.hahhaha.Sbb tahun ni adlh tahun world cup jd aku mulakan blog aku dgn entri bola.

Sepertimana yg kita sedia maklum skuad negara telah bergelar JUARA di sukan SEA di LAOS.
Malaysia turun sebagai pasukan bukan pilihan mara dengan membelasah Timor Leste 11-0 di perlwanan pembukaan.Skuad muda negara telah menunjukkan bahawa mereka lebih baik berbanding skuad senior setidak-tidaknya dari segi kekuatan mental.Ketinggalan 1-0 kepada juara bertahan THAILAND,skuad negara bangkit 10 minit terakhir perlawanan dgn meledak 2 gol sekaligus mengesahkan tiket ke separuh akhir.Bertemu tuan rumah LAOS yang mendapat sokongan padu lebih drpd 30,000 orang penyokong di separuh akhir nyata tidak menggentarkan semnagat Sang Harimau,Malaysia menang selesa 3-1.Skuad muda negara sekali lagi membuktikan mental dan semanagt mereka yang begitu tinggi dengan menumpaskan VIETNAM (pasukan yang telah pun mengalahkan mereka di perinkat kumpulan) dengan jaringan 1-0 sekaligus menjadi JUARA BOLA SEPAK sukan SEA Laos.

Adakah dgn kemenangan di Sukan Sea merupakan petanda kebangkitan skuad harimau kita?

Adakah kita sudah boleh menaruh harapan kepada skuad muda kebangsaan untuk melihat lebih banyak lagi piala diusung ke MALAYSIA?

entahlah dgn kerenah 'PELIK' FAM(oh sbnrnye kerenah presiden FAM tua yg bengong) tidak memungkinkan sukan bola sepak Malaysia maju dalam masa terdekat.Sasaran WORLD CUP 2018 adalah mustahil selagi si TUA itu claim "I'M A FIGHTER!!".

pale hotak hang!!

Aku smpai skang still lagi x faham mengapa PAHANG still ade kat SUPER LEAGUE?
Alasan x kukuh langsong putar belit mcm AMENO.x paham gua.

(hahaha entri 2010 dimulakan dgn carutan.aku dh x tahan ngan 'orang2 atasan' yang suke mkn pisang nih!!)


2 comments:

seimura said...

cantik kartun tu. hihi..

kanben said...

tenkiusss~~